Σύμβουλοι Επιχειρήσεων – Business Consulting

Ως σύμβουλος επιχειρήσεων ορίζεται αυτός που ερευνά διάφορους τρόπους προκειμένου να βελτιωθεί η αποδοτικότητα, η κερδοφορία, η μετοχική αξία, καθώς και η ανταγωνιστική θέση μιας επιχείρησης έχοντας ως τελικό σκοπό την ανάπτυξη και την εξέλιξη της. Με πολύ απλά λόγια θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε έναν σύμβουλο επιχειρήσεων με τον προπονητή μιας ομάδας. Δίνει οδηγίες και συμβουλές για το πώς θα αποδώσει καλύτερα η ομάδα. Μάλιστα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, το έργο ενός συμβούλου επιχειρήσεων είναι αρκετά δύσκολο και απαιτητικό.

Είναι πλέον πολύ δύσκολο για έναν επιχειρηματία να επωφεληθεί από κάθε είδους κρατικό σχέδιο οικονομικής στήριξης λαμβάνοντας γνώση του δημοσιονομικού χρέους και των μέτρων λιτότητας που επικρατούν στη χώρα μας. Τι γίνεται λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις; Εάν πηγαίνουμε με το σκεπτικό ότι η χώρα μας είναι καταδικασμένη θα πρέπει να πέσουμε όλοι σε κατάθλιψη. Είναι η στιγμή που οι πελάτες μας, μας χρειάζονται ακόμη περισσότερο. Πρέπει λοιπόν να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία αυτή και να τους παρέχετε τα μέγιστα. Για να το καταφέρετε αυτό θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό σύμβουλο επιχειρήσεων. Πάντα μια οικονομική κρίση γεννάει ευκαιρίες και περιθώρια ανέλιξης , αρκεί να υπάρχει η σωστή καθοδήγηση και στρατηγική ανάπτυξης.

Ρόλος του συμβούλου θα είναι να διακρίνει τις ευκαιρίες που οι υπόλοιποι δεν μπορούν. Ξεκινά με τον εντοπισμό των προβλημάτων που απασχολούν την εκάστοτε επιχείρηση και αξιολογώντας πάντα την οικονομική κατάσταση του πελάτη, προτείνει λύσεις σε στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο κρίνοντας πάντα τις εκάστοτε συνθήκες και περιστάσεις αλλά και τα οικονομικά μεγέθη του επιχειρηματία. Το εύρος των συμβουλών που θα παρέχει μπορεί να περιορίζεται σε συγκεκριμένους τομείς και τρόπους για την αύξηση των πωλήσεων, ή να είναι πιο εκτεταμένο και να περιλαμβάνει και μια πιθανή επέκταση ή συγχώνευση της επιχείρησης, πάντα φυσικά με γνώμονα την εχεμύθεια και τον επαγγελματισμό.

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία στο έργο του συμβούλου, είναι η σε βάθος και εντοπισμός των επιμέρους στοιχείων που θα πρέπει να προσεχθούν και να αναλυθούν.

Οι δραστηριότητες με τις οποίες θα ασχοληθεί ένας σύμβουλος επιχειρήσεων κατά την εργασία αφορούν κυρίως τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη βιομηχανία, την αγορά, τον επιχειρηματικό ανταγωνισμό, τις ευκαιρίες για πρόσφορες συνθήκες για κερδοφόρες επενδύσεις, δανειοδοτήσεις ή οποιεσδήποτε άλλες χρηματοδοτήσεις μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων για λογαριασμό του πελάτη του. Επίσης επεξεργασία και ανάλυση των πληροφοριών που έχει συλλέξει, η προετοιμασία ειδικών διαγραμμάτων, αναφορών, εκθέσεων και παρουσιάσεων.

Είναι σημαντικό για έναν επιχειρηματία να αντιληφθεί ότι η συνεργασία με έναν σύμβουλο επιχειρήσεων δεν είναι ένα περιττό έξοδο , αλλά μια επένδυση η οποία έχει ως τελικό σκοπό και στόχο την ανάπτυξη της δραστηριότητας του με στρατηγικά βήματα και επαγγελματικό πλάνο.

 


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία Localit Consulting για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις απορίες σας.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο : 1. 6997324987 2. 0035722030859

Email: info@localitco.com

Ή μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος πατώντας εδώ και άμεσα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στο παρόν άρθρο σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μοχλό πίεσης και παρακίνησης στον οποιοδήποτε με σκοπό την αποφυγή των επιμέρους νόμων ανά κράτος, παρά μόνο συμβουλευτικά κείμενα – άρθρα για ενημέρωσή τους.

O συγγραφέας αποποιείται ρητά κάθε ευθύνη έναντι οποιουδήποτε ατόμου , οντότητας ή εταιρείας που ενεργεί ή δεν ενεργεί σύμφωνα με το σύνολο ή μέρους του περιεχομένου αυτού του κειμένου. Συνεπώς δεν πρέπει να ενεργεί ή να βασίζεται στο θέμα ή τις πληροφορίες χωρίς να λάβει πρώτα συμβουλές από κατάλληλα και αρμόδια καταρτισμένο επαγγελματία ή εταιρεία συμβούλων.

Βρείτε μας
Ελλάδα: Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Κύπρο: Λευκωσία
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00
Ακολοθήστε μας στα Social Media