Δημιουργία Εταιρείας για Ψηφιακούς Νομάδες (digital nomads)

Τα τελευταία χρόνια , ειδικά την περίοδο της Πανδημίας του Covid , εμφανίστηκε στην επιφάνεια μια νέα κατηγορία επαγγελματιών , οι οποίοι μέρα με την μέρα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Αυτή η κατηγορία ονομάζεται Ψηφιακοί Νομάδες ( digital nomads) και αποτελεί ανθρώπους – freelancer των οποίων η φύση της εργασίας τους , τους επιτρέπει να εργάζονται απομακρυσμένα , από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Μπορεί να είναι υπάλληλοι μιας εταιρείας ή αυτοαπασχολούμενοι.
https://localitco.com/wp-content/uploads/2024/07/scene-with-diverse-young-people-being-digital-nomads-working-remotely-from-dreamy-locations-scaled.jpg

Ψηφιακοί νομάδες ονομάζονται όσοι μπορούν να εργάζονται απομακρυσμένα, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, χωρίς να έχουν χρόνια φυσική παρουσία στον τόπο κατοικίας τους. Έχουν δηλαδή την δυνατότητα να ταξιδεύουν και να ανακαλύπτουν τον κόσμο, όντας εργαζόμενοι με απομακρυσμένο τρόπο.

Φυσικά όλοι οι ψηφιακοί νομάδες , οι οποίοι σύμφωνα με πελάτη σήμερα εκτιμώνται στα 4,8 εκατομμύρια ανά τον κόσμο , πρέπει και αυτοί όπως και το σύνολο των φορολογούμενων να δηλώσουν μια φορολογική κατοικία ανά τον κόσμο για να φορολογηθεί το εισόδημα τους.

Οι πιο συνηθισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων που δραστηριοποιούνται οι ψηφιακοί νομάδες ( digital nomads ) είναι η πληροφορική , η γραφιστική , η επικοινωνία και το marketing , καθώς και επαγγέλματα με καλλιτεχνικό περιεχόμενο που σχετίζονται με την μόδα , τις τέχνες , την συγγραφή βιβλίων κλπ. Στην ουσία δηλαδή παρέχουν απομακρυσμένα τις υπηρεσίες τους σε εταιρείες ανά τον κόσμο , ταξιδεύοντας και οι ίδιοι συνεχώς.

Η εταιρεία Localit Consulting παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες υποστήριξης και στρατηγικού σχεδιασμού για τους υφιστάμενους ή εν δυνάμει ψηφιακούς νομάδες ( digital nomads ) , με σκοπό την καλύτερη ανάπτυξη και εξέλιξη τους στο παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία Localit Consulting για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις απορίες σας.
Τηλέφωνο: 6982220765, 0035722030859, Email: info@localitco.com
Ή μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος πατώντας εδώ και άμεσα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στο παρόν άρθρο σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μοχλό πίεσης και παρακίνησης στον οποιοδήποτε με σκοπό την αποφυγή των επιμέρους νόμων ανά κράτος και την αποφυγή ορθής φορολογικής πολιτικής . Αποτελούν μόνο συμβουλευτικά κείμενα – άρθρα για ενημέρωσή τους. O συγγραφέας αποποιείται ρητά κάθε ευθύνη έναντι οποιουδήποτε ατόμου , οντότητας ή εταιρείας που ενεργεί ή δεν ενεργεί σύμφωνα με το σύνολο ή μέρους του περιεχομένου αυτού του κειμένου. Συνεπώς δεν πρέπει να ενεργεί ή να βασίζεται στο θέμα ή τις πληροφορίες χωρίς να λάβει πρώτα συμβουλές από κατάλληλα και αρμόδια άτομα -επαγγελματίες σχετικά με την δραστηριότητα του και εν γένει οντότητα του.

Βρείτε μας
Ελλάδα: Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Κύπρο: Λευκωσία
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00
Ακολοθήστε μας στα Social Media