Φορολογικός Κάτοικος Κύπρου

Ως φορολογικός κάτοικος Κύπρου, νοείται το φυσικό πρόσωπο το οποίο παραμένει στη Κυπριακή Δημοκρατία για περισσότερο από 183 ημέρες το φορολογικό έτος. Σύμφωνα με νέο νόμο μπορεί να θεωρηθεί φορολογικός κάτοικος και το φυσικό πρόσωπο το οποίο έχει συνεχόμενη παρουσία 60 ημερών στο νησί.

Για να μπορέσει το φυσικό πρόσωπο να βγάλει το φορολογικό πιστοποιητικό στην Κυπριακή Δημοκρατία και για να μπορέσει να αιτηθεί αλλαγή φορολογικής κατοικίας στην χώρα όπου διατηρεί την φορολογική του κατοικία – παγκόσμιο του εισόδημα θα πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια.

Ένα εξ αυτών είναι να διατηρεί θέση εργαζομένου ή να κατέχει εταιρεία στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον νόμο τον οποίο έχει εισαγάγει η Κυπριακή Δημοκρατία από την στιγμή που θα λάβει το φορολογικό πιστοποιητικό, μπορεί να θεωρηθεί φορολογικός κάτοικος Κύπρου ως μη κάτοικος (non – domiciled) καθώς δεν έχει γεννηθεί ή δεν έχει διαμείνει στη Κυπριακή Δημοκρατία για τα τελευταία 17 χρόνια.

Με αυτό το καθεστώς μπορεί να απολαμβάνει τα τεράστια φορολογικά πλεονεκτήματα, όπως είναι ο μηδενικός φορολογικός συντελεστής μερισμάτων και εσόδων από επιχειρηματικές δραστηριότητες από οποιαδήποτε μέρος του κόσμου καθώς και το αφορολόγητο στο μισθό του έως τα 19.500 ευρώ ετησίως.

Παράλληλα απαλλάσσεται του φόρου υπέρ άμυνας του 17% το οποίο ισχύει για τους γεννηθέντες στην Κύπρο για το σύνολο των εισοδημάτων τους.

Η εταιρεία Localit Consulting με το έμπειρο προσωπικό συμβούλων, λογιστών και δικηγόρων μπορεί να σας ενημερώσει για τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται καθώς και για το αν μπορείτε να λάβετε το φορολογικό πιστοποιητικό αλλά και να αλλάξετε την φορολογική σας κατοικία στη Κύπρο.


 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία Localit Consulting για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις απορίες σας.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο : 1. 6997324987 2. 0035722030859

Email: info@localitco.com

Ή μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος πατώντας εδώ και άμεσα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στο παρόν άρθρο σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μοχλό πίεσης και παρακίνησης στον οποιοδήποτε με σκοπό την αποφυγή των επιμέρους νόμων ανά κράτος, παρά μόνο συμβουλευτικά κείμενα – άρθρα για ενημέρωσή τους.

O συγγραφέας αποποιείται ρητά κάθε ευθύνη έναντι οποιουδήποτε ατόμου , οντότητας ή εταιρείας που ενεργεί ή δεν ενεργεί σύμφωνα με το σύνολο ή μέρους του περιεχομένου αυτού του κειμένου. Συνεπώς δεν πρέπει να ενεργεί ή να βασίζεται στο θέμα ή τις πληροφορίες χωρίς να λάβει πρώτα συμβουλές από κατάλληλα και αρμόδια καταρτισμένο επαγγελματία ή εταιρεία συμβούλων.

Βρείτε μας
Ελλάδα: Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Κύπρο: Λευκωσία
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00
Ακολοθήστε μας στα Social Media