Κυπριακή Holding Company Μέτοχος σε Ελληνική Εταιρεία

Με την ίδρυση κυπριακής εταιρεία , μπορείτε να επιλέξετε αν η εταιρεία θα εξυπηρετήσει συγκεκριμένο αντικείμενο δραστηριότητας ( εμπόριο ή παροχή υπηρεσίας ) ή αν είναι συμμετοχική εταιρεία συμμετέχοντας με μετοχές σε μια άλλη εταιρεία (holding company).

Η εταιρεία συμμετοχών ( Holding company ) αποτελεί ένα νομικό πρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας που έχει ως βασικό της αντικείμενο την συμμετοχή μέσω μετοχών ή και ως κύριο και μοναδικός μέτοχος σε άλλες εταιρείες τόσο στην Κύπρο, στην Ελλάδα αλλά και σε λοιπές χώρες.

Μια κυπριακή εταιρεία συμμετοχών – Holding company, μπορεί να μπει μέτοχος σε ελληνική εταιρεία – νομικό πρόσωπο, τηρώντας την ελληνική κείμενη νομοθεσία τηρώντας ότι ορίζει.
Η συμμετοχική εταιρεία θα πρέπει να ορίσει φορολογικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα, εφόσον θα κατέχει μετοχές μόνο σε μια εταιρεία ή αν θα έχει κάποιο ακίνητο στην ιδιοκτησία της , αποκτώντας μέσω του ΓΕΜΗ και της Εφορίας ελληνικό ΑΦΜ.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία Localit Consulting για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις απορίες σας.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο : 1. 6997324987 2. 0035722030859

Email: info@localitco.com

Ή μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος πατώντας εδώ και άμεσα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στο παρόν άρθρο σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μοχλό πίεσης και παρακίνησης στον οποιοδήποτε με σκοπό την αποφυγή των επιμέρους νόμων ανά κράτος, παρά μόνο συμβουλευτικά κείμενα – άρθρα για ενημέρωσή τους.

O συγγραφέας αποποιείται ρητά κάθε ευθύνη έναντι οποιουδήποτε ατόμου , οντότητας ή εταιρείας που ενεργεί ή δεν ενεργεί σύμφωνα με το σύνολο ή μέρους του περιεχομένου αυτού του κειμένου. Συνεπώς δεν πρέπει να ενεργεί ή να βασίζεται στο θέμα ή τις πληροφορίες χωρίς να λάβει πρώτα συμβουλές από κατάλληλα και αρμόδια καταρτισμένο επαγγελματία ή εταιρεία συμβούλων.

Βρείτε μας
Ελλάδα: Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Κύπρο: Λευκωσία
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00
Ακολοθήστε μας στα Social Media