Ίδρυση Εταιρείας στην Κύπρο

Η Κύπρος ως χρηματοοικονομικό κέντρο αποτελεί πόλο έλξης για εταιρείες και επιχειρηματίες παγκοσμίως που επωφελούνται από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρέχει ως κέντρο παροχής ποιοτικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε όλους τους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας όντας μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ίδρυση Εταιρείας στην Κύπρο

Η εταιρεία Localit Consulting παρέχει όλο το πακέτο υπηρεσιών για την σωστή και άμεση ίδρυση της εταιρείας σας στη Κύπρο. Ο βασικός λόγος είναι ο χαμηλός εταιρικός φορολογικός συντελεστής των κερδών, ο οποίος ανέρχεται στο 12,5% και ο φόρος μερισμάτων (διανομή των κερδών στους μετόχους / μέτοχο) που είναι στο 0%.

Η ίδρυση και σύσταση εταιρείας στη Κύπρο είναι η σωστή επιλογή για αυτούς που θέλουν να αποκτήσουν οικονομική ελευθερία , ανάπτυξη της επιχείρησης τους , ξεκάθαρο και σταθερό φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς , με δυναμικό περιβάλλον εξέλιξης και ανάπτυξης με στόχο την άνοδο της κερδοφορίας και των οικονομικών σας .

Η Localit Consulting προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεστε (One Stop Shop) και σας παραδίδει μία εταιρεία σωστά δημιουργημένη, με προσοχή στις λεπτομέρειες, προσαρμοσμένη στις σημερινές και μελλοντικές σας ανάγκες, σεβόμενη την νομοθεσία και τους φορολογικούς κανόνες.

Πλεονεκτήματα ίδρυσης εταιρείας στη Κύπρο:

-12.5% εταιρικός φορολογικός συντελεστής επί των κερδών της εταιρείας. Ο φορολογικός συντελεστής παραμένει σταθερός στο 12.5% ανεξαρτήτου ποσού τζίρου και κερδών.

-0% φόρος διανομής μερισμάτων ( το μέρισμα είναι η διανομή των κερδών απο την εταιρεία στον/στους μετόχους) . Το 0% παραμένει σταθερό ανεξαρτήτου ποσού διανομής κερδών – μερίσματος.

-0% φόρος για τα κέρδη που δηλώνονται στην Ελλάδα ως μέρισμα.

-0% ασφαλιστικές εισφορές για τον μέτοχο / μετόχους της εταιρείας. Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση ασφάλισης τον/του μετόχων της εταιρείας.

-0% προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά. Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση πληρωμής προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά.

-Η εταιρεία δεν είναι offshore καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ονομάζονται onshore( εγχώριες) . Συνεπώς η εταιρεία είναι ευρωπαική – onshore (εγχώρια) και εμπεριέχεται στο καθεστώς ενδοκοινοτικού φπα (VIES) για συναλλαγές εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Δεν έχει στην καταστατική της λειτουργία (καταστατικό εταιρείας) ΚΑΔ ( κωδικούς δραστηριότητας) . Η εταιρεία μπορεί να πραγματοποιήσει είτε εμπορικές είτε παροχής υπηρεσιών εργασίες ασχέτου αντικειμένου σε όλο τον κόσμο.

-Μπορεί να κατέχει ακίνητη περιουσία σε όλο τον κόσμο.

-Σταθερό φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς τα τελευταία χρόνια χωρίς καμία αλλαγή με αύξηση φόρων ή ασφαλιστικών εισφορών.

-Χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές για το προσωπικό της εταιρείας σας (αν διαθέτει ή αν θέλετε να αποκτήσετε) . Η Κύπρος έχει έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζομένους.

-Υπογεγραμμένη διακρατική συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης με την Ελλάδα και με εκατοντάδες χώρες ανά τον κόσμο.

-Δεν υπάρχει τέλος επιτηδεύματος για τις εταιρείες, καθώς με απόφαση της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας καταργήθηκε το 2024.

-Δεν υπάρχει κανένας άλλος κρυφός φόρος για τους μετόχους που δεν είναι Κύπριοι.

-Μπορείτε να έχετε εταιρεία στη Κύπρο όντας ο μοναδικός μέτοχός της.

-Σταθερό και εγγυημένο τραπεζικό σύστημα.

-Το μέρισμα κάθε χρόνο δεν είναι υποχρεωτικό. Μπορείτε να κάνετε διανομή κερδών όταν και αν το επιθυμείτε εσείς.

-Έξοδα ψυχαγωγίας ( καφέ, μπαρ, εστιατόρια κλπ) για σκοπούς της επιχείρησης (Το κατώτερο των €17.086 ή 1% των ακαθάριστων εσόδων της εταιρείας).

-Στην Κύπρο υπάρχει ο «θεσμός των εμπιστευμάτων», τα οποία συνίστανται στην υποχρέωση που έχει ένα πρόσωπο (ο επίτροπος – trustee) να διαχειρίζεται για καθορισμένη χρονική περίοδο περιουσία (η περιουσία του εμπιστεύματος – trust property), την οποία του μεταβιβάζει ο ιδιοκτήτης της περιουσίας και δημιουργός του εμπιστεύματος (ο δημιουργός – settlor), προς όφελος συγκεκριμένου προσώπου ή προσώπων (ο δικαιούχος – beneficiary) με βάση τις επιθυμίες του δημιουργού, προφορικές ή γραπτές οι οποίες, εκφράζονται σε έγγραφο (έγγραφο εμπιστεύματος – trust deed) ή σε διαθήκη (will).

-Στην Κύπρο ακολουθούνται τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (International Financial Reporting Standards – IFRS) όπως και στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Μία κυπριακή εταιρεία είναι μία πλήρως αναγνωρισμένη εταιρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τον ΟΟΣΑ και την ΕΕ.

Βάση των ανωτέρω αλλά και πολλών άλλων παραγόντων που ποικίλουν ανάλογα την περίπτωση της κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, το να ιδρύσει κάποιος μια εταιρεία – επιχείρηση στην Κύπρο είναι μια πλέον ελκυστική επιλογή και οι δυνατότητες και τα οφέλη που παρέχονται είναι δύσκολο να αγνοηθούν.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία Localit Consulting για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις απορίες σας.
Τηλέφωνο: 6997324987, 0035722030859, Email: info@localitco.com
Ή μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος πατώντας εδώ και άμεσα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στο παρόν άρθρο σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μοχλό πίεσης και παρακίνησης στον οποιοδήποτε με σκοπό την αποφυγή των επιμέρους νόμων ανά κράτος, παρά μόνο συμβουλευτικά κείμενα – άρθρα για ενημέρωσή τους. O συγγραφέας αποποιείται ρητά κάθε ευθύνη έναντι οποιουδήποτε ατόμου , οντότητας ή εταιρείας που ενεργεί ή δεν ενεργεί σύμφωνα με το σύνολο ή μέρους του περιεχομένου αυτού του κειμένου. Συνεπώς δεν πρέπει να ενεργεί ή να βασίζεται στο θέμα ή τις πληροφορίες χωρίς να λάβει πρώτα συμβουλές από κατάλληλα και αρμόδια καταρτισμένο επαγγελματία ή εταιρεία συμβούλων.

Βρείτε μας
Ελλάδα: Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Κύπρο: Λευκωσία
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00
Ακολοθήστε μας στα Social Media